buying-your-first-home

Una sentència permet als autònoms deduir-se l’IVA de les despeses del seu habitatge habitual

El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) va emetre una sentència en la qual van permetre a una parella d’autònoms deduir-se el 50% de les despeses de subministrament de la seva llar, ja que utilitzaven la meitat de l’habitatge com a despatx professional.

La decisió del tribunal andalús assenta jurisprudència sobre el que, fins ara, no es consideraven despeses deduïbles i assenta les bases perquè els autònoms puguin deduir-se les despeses de la llar. Els experts indiquen que serà en el mateix percentatge d’ ús de l’ habitatge per al desenvolupament de l’ activitat professional.

La parella d’autònoms va demostrar tant que les factures del seu contracte de lloguer estaven a nom dels llogaters, és a dir, d’ells mateixos, com que utilitzaven el 50% de l’habitatge com a espai de treball, per la qual cosa es van poder deduir el 50% de les despeses en subministraments.

Consells per crear una zona de despatx a casa - Sincro

Hi ha despeses de l’habitatge que, de manera similar a la sentència elaborada pel TSJA, es poden desgravar fins al 30% de les despeses de l’habitatge a través de l’IRPF. És a dir, que un autònom que usi el 10% del seu habitatge per a la seva activitat professional, podrà desgravar el 30% de les despeses generades per aquest espai de la casa (10%) que és usat per treballar.

La sentència obre la porta a què els autònoms puguin deduir-se les despeses de l’habitatge. Tot i que, apunten, «en el mateix percentatge de l’usat per treballar».

Sentència https://d500.epimg.net/descargables/2023/02/02/09af3c365b353d598f862897ddb7cacf.pdf

Per a més informació, contacteu amb nosaltres.